På kryckor i lunchrummet

Vad gör man i när man är fånge i sitt eget land? Fångad av sin egen stat, att springa förevigt i ett ekorrhjul som aldrig kommer att stanna.
Nu finns det 400,000 st sådana här i sverige bara och 100,000 av dem är människor under 30 år.  Det är sådana som ska haft sina första jobb och tar sina första stapplande steg till självständighet och ekonomisk  oberoende, detta är ett fruktansvärt misslyckande för staten.

AMS har förlorat sitt existensberättigande, dkälet till detta är att dom sköter inte det dom ska göra utan, är någon slags A-kassepolis som betraktar arbetslösa som värdelösa idioter, trots att dom kommer med förslag som bevisar motsatsen.  Så vad gör dom för att få ut folk i arbete? Jo dom fifflar med statistiken och skickar folk till vuxendagis och andra mer eller mindre skumma ställen som finansieras av staten och som företaget som dom köper tjänsten ifrån tar för mycket betalt och förmodligen fifflade med upphandlingen eller så var det inte nåon upphandling.

Vad AMS borde göra är att istället för att jaga arbetslösa, jaga jobb och företagare med blåslampa och lykta. När  Ams börjar att hitta riktiga jobb åt folk, dvs riktiga där arbetsförmedlaren vet att jobbet inte redan är tillsatt och att man har en chans att konkurrera och till någon som är lämplig som arbetsgivare också. Det kanske låter som naivt, argumentet "Personligt ansvar då spelar inte  det någon roll, ska arbetsförmedlaren göra allt arbete som den arbetslöse ska göra?"

Men vänta nu... Det heter faktiskt ARBETSFÖRMEDLING och ARBETSFÖRMEDLARE då anser jag att jag kan förvänta mig av dem att ge mig relevanta jobb som inte är tillsatta redan.

Så alla Arbetsförmedlingar i landet ... gör som i Torsby prata med företagarna och alla andra som kan ge jobb. Ha regelbunden kontakt med arbetslösa och arbetsgivare. Behandla alla som människor. Då slipper ni killar som han i Karlstad som tände eld på Entrén till Arbetsförmedlingen där.

//holm

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback