Lagen, ekonomin och Tingeling

Alla dessa har något gemensamt. Något väldigt viktigt och det är att slutar folk att tro på det så kommer det att sluta fungera.

Lagen är där för att de svaga ska kunna känna sig hyfsat trygga och ekonomin finns där för att vi ska kunna göra affärer med varandra utan för mycket krångel.

Problemet uppkommer när Lagen börjar leva sitt eget liv och de som upprätthåller den tror att de står över den, det är då lagen börjar få problem. När man inte kan hålla någon som utövar lagen ansvarig för sina handlingar så kommer Lagsystemet bryta ihop och man hittar på sina egna lagar. Anlitar sina egna skurkar eller gäng och utropar " Det här gäller för oss"

Tingeling hon dör om inte folk tror på henne eller snarare på Neverland och dess invånare. Våra män och kvinnor av staden ( poliserna ) eller våra kära valutor kommer gå samma väg om vi slutar tro att de uträttar något gott. Jag skulle nästan vilja gå så långt som att säga att om vi slutar tro och jobba för att staten och dess instutitioner fungerar något sånär hyfsat. Det är den dagen vi kommer att ha stora problem.

God jul!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback