Bättre sent än aldrig

Nu har google gjort en webbläsare också så nu kommer vi aldrig gå säkra från datainsamling. De kommer samla så mycket ”anonymiserade” data att de kvävs. Det tråkiga med ”anonymiserade” data är att det inte är så anonymt när du har tillräckligt mycket data om någon eller något. Jag gillar google och tycker att de ofta gör ett bra jobb med de tjänster de levererar.
De tråkiga är bara att de vet allt om en om man använder deras tjänster. De läser ens epost sparar vad man söker på, som förövrigt är ganska avslöjande, och antagligen så går de igenom alla dokument man har uppladdade på deras servers. Kan man verkligen lita på att google inte lämnar ut ens sökdata eller dokument som man har uppladdade hos dem? De är ett privat företag de ska inte vara snälla och kommer förmodligen att förivra sig och då är det klippt.

Då sitter man där med kuken i brevlådan och den enda lösningen är nödslakt. Å andra sidan så misstänker jag att man redan sitter med kuken fastskruvad ordentligt, men man har inte insett det riktigt än, just nu är det skönt men vänta tills man försöker dra ut den. Ett enda snabbt ryck och det kommer göra ont i månader.

Ja! Nu ser det ut som om Google har tabbat sig och det gäller den ”lilla” grejen att om man skickar något via deras purfärska webbläsare Chrome så ger du google rätt att använda det du skrivit, spelat in eller ritat utan att betala någon royalty. Smidigt Google! Här ett exempel på att de förivrar sig och gör något som är elakt. Nu har man börjat se deras imperialistiska impulser, masken börjar falla av och deras rätta ansikte börjar komma fram.

När har mjuka värden någon gång gått före pengar? I stort sett aldrig. Så google nu har google ändrat sin Tos till ett mer humant. Så de var inte onda, utan bara lata. De hade nämligen tagit ett gammalt Tos för en annan tjänst och kopierat och klistrat in. Latheten är en underskattad källa till problem. Den gör att man tar genvägar man inte borde ha tagit egentligen och som gör att besparingen blir ett besvär. Det tog en dag innan de fixade problemet.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback