Lite matlagning

Nu ska jag visa vad som behövs för att göra en gryta som liknar korvstroganoff

På bilden:
ca 300g Chorizo 
1 gul lök
Dijonsenap
Kavli mjukost
Tomatpuré
Mellangrädde
Chilisås
Timjan ( inte på bilden )

Hacka löken och stek den i pannan tills den blir genomskinlig
Lök i stekpanna
Häll i korven och stek den tillsammans med löken


När du har stekt klart korven och löken så häll på mellangrädden, 1.5dl av chilisåsen, 1 matsked dijonsenap, timjan, 2 matskedar tomatpuré, 100g mjukost, salt och peppar.
Rör ihop det och låt det koka i några minuter.


Så här ska det se ut efter att det har puttrat lite.

Så då ska det vara klart att äta, serveras gärna med lite ruccolasallad ( http://sv.wikipedia.org/wiki/Ruccola )


Infowar

När jag sitter och slörfar nu förtiden så är det som att åka en känslomässig bergochdalbana. Ibland fylls man med hopp och andra gånger med en benknäckande känsla av hopplöshet. Det som inger hopp i det här fallet är att i en tid där man hör mer och mer att människor ska börja tro på tomtar och troll igen.

Det är att inom de ”virtuella” världarna så har de ungdomar som har vänt ryggen åt naturvetenskapen, börjat använda den vetenskapliga metoden för att på bästa sätt ta ner bossar i sådana spel som Wow, linage och age of conan. Det roliga i sammanhanget är att de inte själva inser att de använder den metoden.
De tycker bara att de ”fuskar” och att det inte har något med vetenskap att göra.

När min slumpmässiga vandring runt på internet så stöter man på vissa riktigt otäcka artiklar som antyder att nu kommer alla att betraktas som terrorister tills motsatsen bevisats. Det är även svårt att bevisa att det som skrivs är sant.
Det är svårt att bevisa motsatsen när vad som helst kan betraktas som terrorism. I Storbritannien har antiterroristlagar använts för att spionera på folk som skräpat ner, haft störiga ungar och vart störande på annat sätt.

I Frankrike så har underrättelsetjänsten instiftat en liten databas där folk över 13 som ses som folk som kan ställa till med problem förs in och deras definition på folk som kan ställa till med problem är alla som är med i demonstrationer. Deras sexuella läggning, politiska åsikter, hur de klär sig och så vidare, helt enkelt allt om dem förs in i denna databas.

Nu kan man ju säga:”jaja, det är lugnt allt det där finns på facebook ändå” Men kärnan i problemet är inte vad de samlar om en egentligen, utan det är hur myndigheterna agerar på informationen som finns och som samlas in och tolkas. Som det ser ut nu så finns det en tendens att allt som är lite avvikande är farligt och måste stoppas med alla medel tillgängliga.

Det verkar som om vi har glömt vad en stat är. Vilken funktion vi har i staten och varför vi har kontrollorgan. Vi har glömt att staten är vi och de som styr representerar mig och dig. Jag vet inte riktig hur de representerar mig genom att betrakta mig och mina vänner, bekanta och släkt som terrorister.

Ju mer Sex desto mer Freebies

Jag har alltid haft misstanken att en som ser bra ut kan få mer saker gratis än en som inte ser lika bra. Här är en ovetenskaplig undersökning av en tjej som klär sig sexigt ena dagen och inte lika sexigt dag 2.





Vilken åktur

På måndagen denna vecka ( 15/9 2008 ) så kollapsade investmentbanken Lehaman brothers efter att ha försökt att få någon att köpa dem på söndagen. Detta kan man säga har präglat hela veckan därefter, Merril Lynch sålde sig till Bank of America och AIG ,tydligen en av världens största försäkringsbolag, blev uppköpt av amerikanska staten. Anledning var tydligen att hade inte de gått in med pengar så hade hela finansmarknaden gått sönder. Jag såg att det var minst en mindre bank till som konkat nu i slutet av veckan. Ameribank hette den.

Allt detta pga att bankerna i Usa har vart så jäkla slappa när det gäller utlåning av pengar och deras prognoser för bostadsmarknaden i usa var :"Det kommer aldrig att bli en nergång, det är klart att du kan låna mer pengar på ditt hus" . Så kom bostadskraschen. Ops! Sverige kommer nog inte vara förskonat från något liknande, man kan nämligen se att den genomsnittliga belåning i svenska hushåll är 110-120% och det var ungefär där det var på 80-talet när bostadsmarknaden kraschade första gången.

Fyra dagar av utför blev det och det var ordentligt med utför också stockholmsbörsen gick ner någonstans mellan 8-10% under den här tiden. Denna fredag så hade det vart krismöte i Usas centralbank och senat. De kom fram till att "Vi måste göra något" så de har satt ihop ett krispaket. Detta gör nu att de instiftar en myndighet som kommer att köpa upp skulder som har surnat ordentligt ( det är vad man kan kalla en antibank eller en dålig bank ). Denna "bank" kommer att hålla på de lånen tills de endera är betalda eller de är lösta på annat sätt. Åh just det ja, hur betalas allt det här? Jo det tas från statskassan och detta gjorde att börserna rusade nu på fredagen ( 20/9 2008 ) så gick stockholmsbörsen upp 8,2%. Frågan är bara vad kommer hända på måndag?

Förvänta dig aldrig att det finns köpare för det du säljer

Bättre sent än aldrig

Nu har google gjort en webbläsare också så nu kommer vi aldrig gå säkra från datainsamling. De kommer samla så mycket ”anonymiserade” data att de kvävs. Det tråkiga med ”anonymiserade” data är att det inte är så anonymt när du har tillräckligt mycket data om någon eller något. Jag gillar google och tycker att de ofta gör ett bra jobb med de tjänster de levererar.
De tråkiga är bara att de vet allt om en om man använder deras tjänster. De läser ens epost sparar vad man söker på, som förövrigt är ganska avslöjande, och antagligen så går de igenom alla dokument man har uppladdade på deras servers. Kan man verkligen lita på att google inte lämnar ut ens sökdata eller dokument som man har uppladdade hos dem? De är ett privat företag de ska inte vara snälla och kommer förmodligen att förivra sig och då är det klippt.

Då sitter man där med kuken i brevlådan och den enda lösningen är nödslakt. Å andra sidan så misstänker jag att man redan sitter med kuken fastskruvad ordentligt, men man har inte insett det riktigt än, just nu är det skönt men vänta tills man försöker dra ut den. Ett enda snabbt ryck och det kommer göra ont i månader.

Ja! Nu ser det ut som om Google har tabbat sig och det gäller den ”lilla” grejen att om man skickar något via deras purfärska webbläsare Chrome så ger du google rätt att använda det du skrivit, spelat in eller ritat utan att betala någon royalty. Smidigt Google! Här ett exempel på att de förivrar sig och gör något som är elakt. Nu har man börjat se deras imperialistiska impulser, masken börjar falla av och deras rätta ansikte börjar komma fram.

När har mjuka värden någon gång gått före pengar? I stort sett aldrig. Så google nu har google ändrat sin Tos till ett mer humant. Så de var inte onda, utan bara lata. De hade nämligen tagit ett gammalt Tos för en annan tjänst och kopierat och klistrat in. Latheten är en underskattad källa till problem. Den gör att man tar genvägar man inte borde ha tagit egentligen och som gör att besparingen blir ett besvär. Det tog en dag innan de fixade problemet.